Aracının fiyatını hemen öğren hemen sat

Elektrikli Araba Markaları ve Türkiye Fiyatları

Elektrikli Araba Markaları ve Türkiye Fiyatları

Ülkemizde satılan elektrikli otomobiller ve fiyatları oldukça merak edilmektedir. Hibrit araç sektöründe son 10 yıldır artan bir rağbetin olduğu bir gerçektir. Bu araçlar bilindiği gibi biri elektrikli diğeri benzinli olmak üzere iki adet motora sahiptirler. Ülkemizde satılan elektrikli araçlar birçok popüler araba üreticisi sayesinde ülkemizde oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Kendi bütçenize uygun olan bir aracı kolayca bulabilirsiniz.

Dünya çapında hızla gelişen teknolojiye ve içten yanmalı araçların ilerideki dönemlerde hayatımızdan tamamen kalkacağı fikrine bağlı olarak gelecek son 10 yılda elektrikli araçların yaygınlaşması düşünülüyor. Bu düşünceyle birlikte elektrikli otomobillerin artan satış rakamları da bu fikri doğruluyor. Peki hibrit otomobil fiyatları ne kadar?

Türkiye’de Satılan Elektrikli Otomobiller ve Fiyatları

Ülkemizde araçlara uygulanan ÖTV rakamlarında çeşitli zamlar da koyulmuş durumda. Sonuç olarak Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller ve fiyatları devletin yapacağı ÖTV zamları sonrasında sürekli değişiyor. Türkiye’de satılan elektrikli otomobil marka ve modellerini şöyle sıralayabiliriz:

  • Jaguar I-Pace
  • BMW İ3 – BMW İ3s
  • Smart EQ ForTwo
  • Mini Cooper SE
  • BMW İx3
  • Smart EQ
  • Mercedes Benz EQC
  • XEV IEV7S
  • Renault Zoe
  • Renault Twizy

Bu araçlar arasında sadece elektrikli motora sahip olan araçlar olduğu gibi 2 farklı motora sahip araçlar da yer alıyor. Tüm markaların ülkemize giren otomobilleri ÖTV zammı sonrasında değişik fiyatlara ulaşmaktadır. Bu ÖTV oranlarının yüksek olması alıcıyı zorlasa da yine satın alan önemli bir kitlenin bulunduğu bilinmektedir. Şu anda benzinli araçlara göre daha az satılsalar bile tercih edenlerin sayısı az değildir.

Elektrikli Arabanın Avantajları Nelerdir?

Basit bir tabirle elektrikli arabayı tanımlamak gerekirse, bu araçlar elektrik enerjisi ile çalışan arabalardır. Yenilenebilir enerjiler bakımından doğa dostu bir enerji olan elektriği kullanan araçlar, çevreye herhangi bir fosil yakıt bırakmadan ve karbon salınımı yapmadan çalışırlar. Elektrikli arabalar gücünü benzin veya dizel bir yakıtın yanmasından değil, bataryasında depolanan elektrik enerjisinin motoru beslemesinden alır. Bu araçlarda frene basıldığında elektrik enerjisi daha sonra kullanılmak üzere depolanabilir. Sunduğu birçok avantaj sayesinde siz de tercihinizi elektrikli araçlardan yana kullanıp, çevre dostu ve yakıt tasarrufu olanağı sunan bir araç satın alabilirsiniz.

Debriyaj, şanzıman ya da egzoz borusu olmayan bu araçlar çevreye duyarlıdır. Bunun yanında bu araçların avantajları listesinde ilk sırada konforlu oluşu geliyor. Elektrikli araçlar anlık tork üretirler ve bu otomobiller tepki verme, taşıma ve sürüş konforunu geliştiren düşük bir ağırlık merkezine sahip. Diğer otomobillere kıyasla çok daha seri bir şekilde hızlanıp yavaşlayabilen bu araçlar şarj maliyeti bakımından klasik araçlardaki yakıta göre yüzde 75 oranında tasarruf sağlıyor.

Türkiye’deki elektrikli şarj istasyonlarının sayısının gün geçtikçe arttığını varsayarsak, özellikle de yoğun nüfusa sahip İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde şarj istasyonunu kolayca bulabilirsiniz. Birçok elektrikli araç, çoğu AVM’lerde, benzin istasyonlarında ve hatta evlerde bile kolayca şarj edilebiliyor. Elektrikli araçların sunduğu bir diğer avantaj da bakım masraflarının düşük olması. İçten yanmalı benzinli otomobillerde bir arıza meydana geldiğinde yüksek meblağlarla karşılaşmanız çok olasıdır. Bu araçlarda hareket için önce yanan yakıtı enerjiye çeviren karmaşık bir sistem bulunur. Bundan dolayı yağ ve filtreler gibi arızalanma riski ve yenilenme ihtiyacı olan birçok bileşene sahip olurlar. Elektrikli araçlar direkt olarak bataryadan aldığı güç ile çalıştıkları için daha basit bir motor kurulumuna sahipler. Bu da daha az masraf anlamına geliyor.