Aracının fiyatını hemen öğren hemen sat

Dijital Araba Anahtarları Gelişiyor

Dijital Araba Anahtarları Gelişiyor

Teknoloji hayatın her noktasında karşımıza çıkıyor. Özellikle günlük kullanımın çok kolay bir hale gelmesine yardımcı olan sayısız teknoloji bulunuyor. Ve bunlara her gün bir yenisi ekleniyor. En son gündemde olan ve giderek popüler bir hale gelen teknolojilerin başında dijital araba anahtarı geliyor. Bu anahtarların en büyük artısı araç hakkında birçok konuda anlık olarak bilgi sahibi olunmasına imkan tanıyor olmasıdır. 

Bu anahtarlar sadece araca ulaşımı kolay bir hale getirmiyor aynı zamanda aracın daha kontrollü bir şekilde kullanımına da imkan sağıyor. Google tarafından geliştirilen bu teknoloji ilk olarak sadece firmanın ürettiği Pixel cihazlarında kullanılmıştı. Sürekli güncellenen bir teknoloji olan dijital araba anahtarı son olarak İOS için geldi ve yakın zamanda Android 12 ve üstü cihazlar içinde geleceği aktarıldı. 

Dijital Araba Anahtarı Nedir? 

Dijital araba anahtarı teknoloji firmalarının araç üretimine girmesi ile birlikte gündeme gelmiş ve ilk olarak Google tarafından üretilmiş bir araç anahtarıdır. Bu anahtarların ilk olarak sadece Pixel cihazları için kullanıma sunulmasına izin verildi. Giderek popüler olan bu anahtarlar sayesinde sizler birçok konuda avantajlardan yararlanmaya başlıyorsunuz.

Bu anahtarların sağladığı sayısız kolaylık sizlere sunuluyor. Bu tip anahtarlar sayesinde aracın verilerinin rahat bir şekilde aktarılması, arabanın yönetilmesi ve aracın kurulumuna yardımcı olması gibi birçok kolaylık bulunuyor. Bu anahtarların kullanımı da çok basit olması ve telefona bağlanarak rahatça işlem yapabilmesi size kolaylık sağlanıyor.

Dijital Araba Anahtarları Nasıl Kullanılıyor?

Dijital araba anahtarını kullanmak için öncelikle bu anahtarın telefonunuzda kullanılabilir bir uygulamaya sahip olması gerekiyor. Google tarafından üretilen dijital anahtarlar ilk olarak sadece Pixel telefonları için kullanılabilir olurken, uzun vadede kullanılabilir olması için yapılan son güncelleme ile birlikte İOS ve Android cihazların son sürümlerine de geldi.

Bunun kullanımı için ilk olarak uygulamanın telefona indirilmesi gerekiyor. Telefonun şarjı bittiği durumda dahi birkaç saat kullanıma izin veriliyor. Ancak ekran kilidi olarak bir cihaz kullanırsanız şarj bittiğinde kullanımına izin verilmiyor.
İlk olarak bu uygulamayı açmalısınız. Ardından rahatça kullanıma geçebilirsiniz. Bu sistem sayesinde yararlanılacak olan avantajlar şu şekildedir. 

Ekran kilidi kullanıma açmalısınız. Bunun ardından yapılacak işlemler şu şekildedir;

•    Arabanın kapılarının kilidini açma,
•    Arabayı rahatça çalıştırma, araba kilidini açma, kilitleme ve çalıştırmayı aynı anda yapmak,
•    Ekran kilidi kapalı olarak seçerek kullanmanız da mümkündür. 

Bunu kullanmak için bu ayarları yaptıktan sonra işleme başlamak için örneğin kapı kolunu açmak için telefonunuzda uygulama çalışırken telefonu kapı koluna yaklaştırmak yardımcı olacaktır. Bu sistem aynı zamanda güvenlik açısından da büyük kolaylık sağlayacaktır. Sizde bu kolaylık sayesinde birçok konuda içiniz rahat bir şekilde hareket edebileceksiniz. 

Arabayı bu şekilde çalıştırmak için arabanın içine bindikten sonra telefonunuza sadece araba anahtarı okuyucuya yakınlaştırmanız yeterli olacaktır. Bununla sadece arabanının “Start” düğmesine basmanız çalıştırmak için yeterli olacaktır. 

Dijital Araba Anahtarına Gelmesi Beklenen Teknolojiler

Dijital araba anahtarları günümüzde şimdilik aracın çalıştırılması, kapıların açılması ve kilitlenmesi gibi işlemler için kullanılıyor. Yakın gelecekte birçok markanın bu özelliği standart bir hale getirmesi bekleniyor. Ancak bununla birlikte teknolojinin de artması sağlanması amaçlanıyor. 

Bu sistemi akıllı saatlere benzetmek mümkündür. Günümüzde bir akıllı saatle birçok işlem yapılabiliyor. Ancak ilk zamanlarda sadece aramalara cevap veriliyordu. Gelecekte bu teknoloji içerisinde olması beklenen özellikler saymakla bitmiyor.

Kullanıcıya ait kredi kartı bilgileri, üyelik kartları, bazı ülkelere ait olan kimlik kartları bulunması bekleniyor. Google tarafından atılan son adımda platform içerisinde rahatça anahtar paylaşımı yapmak mümkün oluyor. 

Her güncelleme ile yeni bir özelliği hakkında bilgi verilen dijital araba anahtarları geçmişte sadece Pixel telefonlarında kullanılırken, günümüzde artık İOS 16.1 üstü cihazlar için geçerli hale geldi. Aynı zamanda Android 12 ve üstü cihazlar içinde geçerli bir hale gelmesi sağlandı.

Artık bu tip cep telefonlarına sahip olan kişiler indirme noktalarında uygulamayı indirip rahatça kullanıma başlaması sağlandı. Araçların, telefonların akıllı bir hale geldiği bir dünyada aracınıza belirli bir mesafe kala aracı çalıştırabilecek ve sizin için kullanıma hazır hale gelmesine izin vermiş olacaksınız.