Aracının fiyatını hemen öğren hemen sat

PANDEMİDE EHLİYET ALMAK

PANDEMİDE EHLİYET ALMAK

Pandemide Ehliyet Almak

 

Bir yıldır etkisini sürdüren COVID-19 hayatın her yönünü etkilemiş bulunmakta. Artan vakalarla birlikte insanların birçok öneme başvurduğu bu dönemde toplu taşıma kullanımını en büyük problemlerden biri haline geliyor. Bu risk faktörünü ortadan kaldırmak isteyen kişiler ehliyet almak için harekete geçtiler.

Geçtiğimiz aylarda pandeminin yoğunluğundan dolayı ehliyet kurslarının dersleri ve ehliyet sınavları yapılmazken artık alınan önlemler ile kursların faaliyet göstermesine izin verilmiş olunuyor.

 

Pandemide güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat etmek ve araç sahibi olmak isteyen kişiler B grubu, hem riskten kaçmak hem de artan trafik yoğunluğundan etkilenmemek isteyen kişiler ise A1, A2 ve A tipi ehliyete yöneliyor.

 

Pandemide Ehliyet Nasıl Alınır?

 

#deneme, #birinciel

 

Pandemi öncesinde ehliyet almak için kişinin bir yazılı bir de pratik olmak üzere iki adet sınava girmesi yeterliydi. Pandemide ehliyet sınavlarına girmek ve sürüş dersleri almak için birçok kısıtlamaya uyulmak zorunda olunsa da sınav sisteminde herhangi bir değişiklik yok.

 

Pandemide ehliyet nasıl alınır sorusunun cevabı ise bu noktada öncekinden çok da farklı olmuyor. Ehliyet almak için bir kursa başvurmalı ve o kursun rehberliğinde gerekli adımları atarak ilk olarak yazılı sınava ardından direksiyon sınavına hazırlanılması gerekiyor.

 

Pandeminin ilk aylarında yapılamayan ve ertelenen ehliyet sınavları artık yapılıyor. Pandemi esnasında yapılan sürücü kursu eğitimlerinde de hem dersi veren eğitmenin hem de derse gelen öğrencinin HES kodları kontrol ediliyor. Bu noktada güvenli bir ortam sağlandığı zaman eğitime başlanıyor. Eğitim esnasında hem öğrenci hem de eğitmen sürekli olarak maske kullanıyor ve bu sayede olası bir tehlikenin de ihtimali azaltılmış oluyor.

 

Tüm bu önlemlere dikkat ederek büyük bir titizlikle yapılan ehliyet sınavları pandemide de devam ediyor. Eğer ehliyet sahibi olmak istiyor ve bunun için pandeminin bitmiş olmasını beklemek istemiyorsanız gerekli önlemleri alarak ve kısıtlamalara uyarak ehliyet sahibi olabilirsiniz.