Aracının fiyatını hemen öğren hemen sat

Kasko Sigortası Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Kasko Sigortası Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Tüm sürücüler için en önemli gerekliliklerden biri de kasko sigortası yaptırmaktır. Kasko sigortası, yaptırılması zorunlu tutulan sigortalardan biri değildir, fakat hem kendinizi hem de sevdiklerinizi olası felaketlerden korunmanız için mutlaka yaptırılması tavsiye edilen bir sigorta türüdür. Bunun yanında kasko teklifleri farklı ihtiyaçlar doğrultusunda çeşitliliğe sahiptir. Bu sigortayı yaptırdığınız takdirde çarpma, vurma, çarpılma, hırsızlık durumu veya hırsızlık denemesi sırasında arabanızın aldığı hasarı karşılamanız mümkündür. Kasko sigortası bunun yanında sel, deprem ve yangın gibi doğal afetler sırasında yaşanan hasarları da karşılayabilir. 

Kasko sigortası yaptırmak isteyen sürücüler kasko sigortaları için teklif alırken riskleri önceden düşünerek hem kendini ve hem de sevdiklerini güvence altına almaya dikkat etmelidirler. Oldukça geniş kapsamları olan kasko teklifi alırken dikkat etmeniz gereken noktalar şöyledir:

Ödeme Seçeneklerine Doğru Değerlendirmek

Ödeme seçeneklerini doğru şekilde değerlendirmek, kasko poliçeniz hazırlandığı zaman dikkat etmeniz gereken noktalardan biridir. Size ödeme kolaylığı sağlayan ödeme seçeneğini tercih ederek, hizmetten daha fazla verim almanız mümkündür.

Çalışılacak Şirketi Doğru Seçin

Çoğu şirket, sunduğu kasko teklifinde benzer tekliflere yer verirler. Özel bir teklif istediğiniz durumda şirketler arasında oluşan farklılığı da görmüş olursunuz. Güvenilir firmalarla çalışmak böyle durumlar için oldukça önem taşır. Özel bir kasko poliçesi oluşturduğunuzda istekleriniz doğrultusunda bir takım fiyat değişimleri ortaya çıkacaktır. Bu fiyat değişimlerini güven duyduğunuz başka sigorta firmaları ile kıyaslayabilirsiniz.

Müşteri Memnuniyetlerine Bakın

Tüm sigorta firmalarının sunduğu hizmet anlayışı birbirinden farklı olacağı için her firmanın kendine özgü bir müşteri grubu da olacaktır. Birlikte çalışmaya karar vereceğiniz firma hakkında fikir sahibi olmanız açısından, ilgili sigorta şirketinin müşteri memnuniyetlerini araştırmak ise oldukça önemlidir. Bunun yanında verilen hizmet hakkında fikir sahibi olmak için de yine müşteri memnuniyetinden yola çıkılabilir. 

Poliçenizde Gösterilen Miktar Aracınızın Gerçek Değerini Göstermelidir

Sıfır kilometre bir araç satın aldığınızda kasko poliçenizde gösterilen miktarla, aracı alırken ödediğiniz miktarın birbiriyle aynı olması gerekmektedir. Herhangi bir olumsuz durumda aracın gerçek değerini belirtmek çok önemli bir konudur.

Önceliğiniz Kapsam Olmalıdır

Kasko sigortası yaptırmaya karar verdiğinizde elbette bütçe konusunu göz önünde bulundurmanız gerekir, fakat teminatın kapsamı fiyattan çok daha önemli bir konudur. Kapsamı geniş olmayan kasko paketleri cebinizi zorlamaz fakat olası kazalarda size daha az fayda sunacaktır.

İkame Araç Temini Sağlanıyor mu?

Meydana gelen bir kaza sonrasında yaptıracağınız kasko sigortasının, sizi araçsız kalmaktan da koruması gerekmektedir. Bundan dolayı kasko sigortanızın teminat kapsamının ikame bir aracı kapsamasına da dikkat etmeniz gerekir. İkame edilen araç, aracınız servisten dönene kadar sizi araçsız kalmaktan kurtaracaktır.

Enflasyon Teminatına Dikkat Edin

Aracınız için yaptıracağınız kaskonun, sizi enflasyondan kaynaklanan ani ve şiddetli araç fiyatları artışından da koruması gerekmektedir.

Kasko Teklifi Alırken Dikkat Edilecek Diğer Hususlar

  • Kasko sigortanızı yapan firma sizinle daima iletişimde kalmalıdır. Sigorta şirketinize dilediğiniz zaman kolaylıkla ulaşmanız, olası sorunların daha hızlı çözülmesi konusunda oldukça önemlidir. 
  • Bunun yanında kasko sigortanızın kaza sonucunda oluşan yaralanmadan kaynaklanan tedavi ve hastane masraflarının tümünü ya da bir kısmını da teminatınıza bağlı olarak karşılaması çok önemlidir.
  • Yanlış akaryakıt kullanımı yüzünden meydana gelen hasarların çözümü de oldukça maliyetli olacağı için, bu hasarların da poliçe kapsamında karşılanmasına dikkat etmelisiniz.
  • Kasko sigortası yaptıracağınız şirketin araç servis kapsamı ve becerisi de göz önünde bulundurmanız gereken konular arasındadır. Hasar gören aracınızın yeterliliği olan bir yetkili serviste bakım görmesi önemlidir.